Assam Police Constable Recruitment 2020 – Eligibility, Dates, Salary, Process



Assam Police Constable Recruitment

Assam Police Constable Recruitment 2020 – Apply online for 6662 Vacancies for Constable Posts, Check Details @slprbassam.in

Good news for the job aspirants who are waiting for the upcoming vacancy in Assam Police Department. State Level Police Recruitment Board, Assam (SLPRB Assam) has issued the notification for the post of Constable (Armed Branch/ Un-armed Branch). As per the Assam Police Constable Recruitment Notification, there is a total of 6662 posts are available in the Assam Police department. Out of which 4271 posts are for Constable Armed Branch and 2391 posts are for Constable Un-armed Branch. The candidates can register online for Assam Police Constable vacancy from 23-12-2019. The last date to submit the online application for Assam Police Jobs is 06-01-2020. So, the candidates should fill the online application for Assam Police Constable vacancy as early as possible to avoid the last-minute rush.

The aspirants can get complete details like eligibility, dates, process, salary, etc. on this page. This page is well documented by the team of www.jobssearches.in

Q 1. What are the important dates for Assam Police Constable Recruitment 2020?

Answer: The aspirants should take a look at the important date for the Assam Police Constable Job Openings 2020.

Starting date to apply online for Assam Police Constable Vacancy 2020: 23-12-2019

Closing date to apply online for Assam Police Constable Vacancy 2020: 0601-2020

Q 2. Explain the vacancy break up for the Assam Police Constable Vacancy 2020.

Answer: There is a total of 6662 posts of Constable (Armed Branch/ Un-armed Branch ) are available in Assam Police Constable Recruitment Process. Out of 6662 Posts, 4271 are for Constable Armed Branch and 2391 are for Constable Un-armed Branch. 

Apply Now:  Rajasthan Police Constable Recruitment 2019

Q 3. What is the age limit criteria for the Assam Police Constable Jobs 2020?

Answer: The candidates who are willing to apply for Assam Police Job openings should also check the age limit criteria. As on 1st July 2019, the age of the candidate apply for the Assam Police Constable Jobs should have an age between 18 Years to 25 Years. However, relaxation in age for reserved category is also applicable as per the norms of the organization.

Q 4. What is the educational qualification criteria for the Constable vacancies in the Assam Police?

Answer: The aspirants applying for the Assam Police Vacancies should also take a look at the educational qualification criteria. 

Unarmed Branch Constable: The candidate should have HS or 12th class passed from any recognized Board or Council.

Armed Branch Constable: The candidate should have HSLC or 10th class from any recognized Board or Council.

Apply Now:  NWKRTC Recruitment 2019

Q 5. How much is the application registration fee required in the Assam Police Constable Recruitment 2019-2020?

Answer: There is no fee applicable for the post of constable in Assam Police Vacancy 2019. 

Q 6. How much is the salary or pay scale for the Assam Police Constable Vacancy 2019-2020?

Answer: The candidate selected for the post of constable in Assam Police will receive an impressive amount as a monthly salary. The selected candidates will receive a pay scale of Rs 14000 to Rs 49000 with grade pay of Rs 5600.

Q 7. What is the selection process for Assam Police Constable Recruitment 2020?

Answer: The selection of the aspirants for Assam Police Constable Job openings will be based on Physical Standard Test, Physical Efficiency Test, as well as Written Examination.

Apply Now:  Coal India Recruitment 2019

Q 8. What is the requirement for Physical Standard Test and Physical Efficiency Test for Assam Police Constable Jobs?

Answer: The candidates should take a look at the criteria for the Physical Efficiency Test,  Physical Standard Test as per the Assam Police Constable Notification 2020.

Physical Standard Test

Height (General category): 162.56 cm for male and 154.94 cm for female

Height (Reserved category): 160.02 cm for male and 152.40 cm for female

Chest [General category (only for male)]: 80 cm Normal and 85 cm Expanded

Chest [Reserved category (only for male)]: 78 cm Normal and 83 cm Expanded

Physical Efficiency Test

Male Candidates:

Race: 3.2 km race within 14 minutes (840 seconds).

Long Jump: Long jump for 335 cm (3 chances)

Female Candidates:

Race: 1600 meter race within 08 minutes (480 seconds).

Long Jump: Long jump for 244 cm (3 chances)

Q 9. How to online Assam Police Constable Application Form 2019-2020?

Answer: The candidate should follow the guidelines to apply for the Assam Police Constable Vacancy 2020.

  • Firstly, you should visit the official website, that is, www.slprassam.in
  • Further, you should click on the Advertisement of Assam Police Recruitment PDF.
  • Then, you should click on the apply online in the online application portal.
  • After that, you should fill all the required details.
  • Further, you should upload the scanned photo and signature.
  • Lastly, you should click on submit and take a printout of the filled application form.

Apply Now:  DRDO CEPTAM Recruitment 2020

Important Note for Assam Police Vacancy

Above all, before applying for the Assam Police Constable Vacancy, you should also read the Official Notification for the Assam Police Constable Recruitment 2020 carefully. Also, you should visit regularly to get updates of the Government Jobs in India. All the Best!!