Central Railway Recruitment 2020 – Eligibility, Dates, Salary, Fee



Central Railway Recruitment 2020

Central Railway Recruitment 2020 Alert for 2562 Apprentice Posts – Apply on rrccr.com

Great news for the aspirants who are waiting for the job of Apprentice post in Central Railway. The Railway Recruitment Cell has released a recruitment advertisement titled Central Railway Recruitment 2020 notification. The Central Railway is planning to hire candidates for 2562 Apprentice Posts. The candidates can apply online for central railway recruitment 2020 from 23-12-2019. The last date to submit online application form for central railway recruitment 2020 is 22-01-2020. So, the candidates should apply for the RRC Recruitment 2020 vacancy as early as possible to avoid last day rush.

Other details like important dates, eligibility criteria, salary details, etc. are available on this page. This page is very well designed by the team members of www.jobssearches.in

Q 1. What are the important dates for the Central Railway Recruitment Exam 2020?

Answer: The aspirants should take a look at the important dates for RRC Apprentice Recruitment 2020.

Starting date to register online for Central Railway Jobs 2020:23-12-2019

Closing date to register online for Central Railway Jobs 2020:22-01-2020 

Check Now:  East Coast Railway Recruitment 2019

Q 2. Explain the vacancy details for RRC CR Act Apprentices Job Openings.

Answer: As per the RRC apprentice recruitment 2020 notification, there is a total of 2562 vacancies are available for Apprentice Posts in various disciplines. The details of the Central Railway Vacancies on a cluster basis are:

Mumbai Cluster: 1767 

Nagpur Cluster: 128

Pune Cluster: 152

Bhusawal Cluster: 421

Solapur Cluster: 94

Q 3. What is the age limit criteria for Central Railway Jobs 2019-2020?

Answer: The aspirants should also check their age limit criteria before applying for RRC CR Vacancy. The applicant applying for Central Railway Jobs should be between 15 Years to 24 Years as on 01-01-2020. However, there is a relaxation in upper age for reserved category. The relaxation in the upper age limit of SC & ST candidate is 05 Years and for OBC category is 03 Years.

Apply Now:  DRDO CEPTAM Recruitment 2020

Q 4. What is the educational qualification criteria for RRC CR Apprentice Recruitment 2019-2020?  

Answer: The applicant who wishes to apply for Central Railway Apprentice Jobs should have passed 10th standard or it’s equivalent with at least 50% marks from any recognized board. Also, the candidate should also possess the National Trade Certificate in the notified trade issued by NCVT.

Q 5. How much is the application fee for the Apprentice Post in RRC CR Apprentice Vacancy 2020? 

Answer: The applicants who are applying for the apprentice post in Central Railway will have to pay a non-refundable application fee of Rs 100. The mode of the online application fee is online only.

Q 6. What is the selection process for RRC CR Recruitment 2020?

Answer: The selection of the candidate for RRC recruitment 2020 vacancy will be done on the basis of the merit list prepared for the respective trade. The merit list will be prepared on the basis of the marks obtained by the applicant in the Matriculation as well as the ITI marks in the respective trade. 

Check Now:  RBI Assistant Recruitment 2020

Q 7. What will be the Apprentice Stipend during the Training Period for Central Railway 2020 Vacancy?

Answer: The candidate will be selected as the Apprentice for the period as applicable for the designated trade. The candidate will also receive a stipend during the training as per the rules of the organization. Hostel accommodation will not be provided to any candidate. They will have to make their arrangements during the training period.

Q 8. How to fill the online application form for central railway recruitment 2020? 

Answer: The candidate should follow the guidelines to apply online for Central Railway Recruitment 2020. 

  • Firstly, you should go through the official website, that is, rrccr.com/Home/Home#
  • Further, on the home page, you should search and click on the Central Railway Recruitment Notification 2020.
  • Then, After that, you should read the Central Railway Recruitment Advertisement carefully and ensure your eligibility.
  • After that, you should click on the “Apply Online” tab.
  • Further, you should fill all the details in the Central Railway Apprentice Application Form.
  • Then, you should pay the application fee. 
  • Lastly, click on the submit tab and do not forget to take a printout of the form for future use.
Important Note

Above all, you should go through the official website of the Central Railway to get more details of the Central Railway Apprentice Recruitment. You should also remain in touch with us to get regular updates on the Government Jobs in India. Best of luck for your future!!