Delhi Forest Department Recruitment 2020 – Eligibility, Exam, Salary, Fee



Delhi Forest Department Recruitment 2020

Delhi Forest Department Recruitment for 226 Forest Guard, Forest Ranger and Wildlife Guard Posts – Check Details @forest.delhigovt.nic.in

Great opportunity for the job seekers who are wishing to work in the Delhi Forest Department. Delhi Forest Department is inviting online applications for the post of Forest Guard, Forest Ranger, and Wildlife Guard. Delhi Government has announced 226 Vacancies. Candidates who are eligible and interested can apply from 14-01-2020. However, the last date to receive an online application is 13-02-2020. The computer-based online test will be tentatively held on 12-03-2020 or 13-03-2020

More details like eligibility criteria, selection process, salary details, fee, etc. are available on this page. This page is very well drafted by the team of www.jobssearches.in

Q 1. What are the important dates for Delhi Forest Department Recruitment 2020?

Answer: The applicants should look at the important dates for Delhi Forest Department Jobs 2020. 

Starting date to apply online for Delhi Forest Department Vacancy 2020: 14-01-2020

Closing date to apply online for Delhi Forest Department Vacancy 2020: 13-02-2020

Tentative dates for Forest Department Recruitment Test: 12-03-2020 or 13-03-2020

Delhi Forest Department Recruitment Result 2020: Updated soon 

Q 2. Explain the vacancy breakup for Delhi Forest Department Vacancy 2020?

Answer: The total number of job vacancies in Delhi Forest Department Job openings 2020 is 226. Out of 226 vacancies, 211 vacancies are for Forest Guard, 11 vacancies for Wildlife Guard/Game Watcher and 4 vacancies for Forest Ranger.

Apply Now:  RBI Assistant Recruitment 2020

Q 3. What are the educational qualifications required for the vacancies of Delhi Forest Department?

Answer: Interested candidates applying for Delhi Forest Department Jobs 2020 should have passed 10th, 12th, Degree equivalent from recognized board/ University/ Institution.

Q 4. What is the age limit for Delhi Forest Department Job Openings 2020?

Answer: The candidate should check their age limit criteria before applying for the Jobs in Delhi Forest Department. Candidates applying for Delhi Forest Department Vacancy 2020 should not be less than 18 years. The upper age limit of the candidate should not be more than 30 Years. However, there is an age relaxation of for SC/ST/OBC/PWD/PH candidates as per Government rule regulation. 

Check Now:  OFB Recruitment 2020

Q 5. What is the salary or pay scale for Delhi Forest Department Vacancy 2020?

Answer: The candidate selected for the Delhi Forest Department Job Openings 2020 will receive an impressive amount as a monthly salary. 

The pay scale of Forest Ranger will be Level – 6 pay matrix. That is, the selected candidate will receive Rs. 35,400 to 1,12,400 Per Month. 

The pay scale of the Forest Guard will be  Rs. 5200 to 20,200 with Gross Pay of Rs.2000 Per Month. 

The pay scale of Wildlife Guard will be Level-1. That is, the selected candidate will receive Rs. 18,000 to 56,900 per month.

Q 6. What is the Selection Process for Recruitment in Delhi Forest Department 2020?

Answer: The selection of the candidate will be done on the basis of Exam, Physical Test, Merit List, Document verification.

Check Now:  UPSC EPFO Enforcement Officer Recruitment

Q 7. How much is the application fee required for Delhi Forest Department Vacancy 2020?

Answer: The candidate should pay an online application fee to register online for Delhi Forest Department Job Openings 2020. The application fee is Rs 100 for all posts. However, there is no application fee applicable for females, OBC, SC, and ST candidates.

Q 8. How to apply online for Delhi Forest Department Jobs 2020?

Answer: The applicant should follow the steps given below to register online for Delhi Forest Department Jobs 2020.

  • Firstly, you should visit the official website of the Delhi Forest Department, that is, http://forest.delhigovt.nic.in/
  • Further, on the home page, you should find the relevant link to apply online for Delhi Forest Department Recruitment 2020.
  • After that, you should click on the apply online link and fill all the relevant details. And register for the respected post.
  • Then, you should upload all the relevant documents.
  • Further, you should pay your  Delhi Forest Department Recruitment Application Fee.
  • Lastly, click on the submit and don’t forget to take a printout for future use.

Important Note for Delhi Forest Department Jobs 2020

Above all, you should also visit the Official Website to get more details on Delhi Forest Department Career options 2020. Also, you should visit us regularly to get more updates on government jobs in India. Best of luck.