DRDO CEPTAM MTS Recruitment 2020 – Eligibility, Salary, Fee, Process



DRDO CEPTAM MTS Recruitment

DRDO CEPTAM MTS Recruitment Notification 2020 – Apply for the Recruitment of 1817 Job Vacancies for the Post of Multi Tasking Staff (MTS) Cadre – Check Details @drdo.gov.in

Great opportunity for the job seekers who are waiting for the vacancies in the DRDO. Defence Research and Development Organisation (DRDO) has released a notification DRDO CEPTAM MTS Recruitment 2020 to fill out the vacancies for the posts of Multi Tasking Staff (MTS). There is a total of 1817 of Multi Tasking Staff (MTS) vacancies are available in the DRDO MTS Recruitment notification. The candidate can apply for DRDO MTS Jobs from 23-12-2019. The last date to register for DRDO MTS Vacancy 2020 is 23-01-2020. So, the aspirants should fill the online DRDO CEPTAM MTS Application Form as soon as possible to avoid the last-minute rush.

The candidates can receive complete details like eligibility criteria, salary details, fee structure, etc. on this page. This page is well designed by the team of www.jobssearches.in

Q 1. What are the important dates for DRDO Recruitment 2020?

Answer: The candidate should take a look at the important date for the DRDO Job Openings 2020.

Starting date to apply online for DRDO Ceptam Recruitment 2020: 23-12-2019 (From 1000 HRS)

Closing date to apply online for DRDO Ceptam Recruitment 2020: 23-01-2020 (UPTO 1700 HRS)

Apply Now:  NWKRTC Recruitment 2019

Q 2. Explain the vacancy break up for the DRDO MTS Recruitment 2020.

Answer: There is a total of 1817 Posts are available in the DRDO Recruitment 2020. Out of 1817 Vacancies, 849 posts are for the General category, 163 posts are for SC, 503 for OBC, 114 for ST, 188 for EWS, 50 for MSP, 135 for ESM and 19 posts are reserved for the Pwd category.

Total DRDO MTS Vacancies: 1817

General category: 849

OBC: 503

SC: 163

ST: 114

EWS: 188

MSP: 5

Ex-Service Man: 135

PWD: 19

Q 3. What is the age limit criteria for the DRDO MTS Vacancy 2020?

Answer: The candidates should check the age limit criteria before applying the DRDO MTS Vacancies. The age of the candidate apply for DRDO CEPTAM should have an age between 18 Years to 25 Years. However, relaxation in age for reserved category is also applicable as per the rules of the organization.

Q 4. What is the educational qualification criteria for the MTS vacancies in the Defence Research and Development Organisation?

Answer: The applicants who are applying for DRDO Jobs should also take a look at the educational qualification criteria. The candidate should have passed 10th Class or its equivalent from any recognized Board or Industrial Training Institute.

Apply Now:  DMRC Recruitment 2019

Q 5. How much is the application registration fee required in the DRDO Recruitment 2019-2020?

Answer: The candidates have to pay an online application fee to apply for DRDO Recruitment 2019-2020. The DRDO Application fee for the General Category is Rs 100. However, there is no fee applicable for Women, ST, SCT, ESM and PWD category.

Q 6. How much is the salary or pay scale for the DRDO CEPTAM Vacancy 2019-2020?

Answer: The candidates selected in the DRDO CEPTAM Vacancy 2020 will receive an impressive amount as a monthly salary. The candidate will receive a Pay Scale Matrix Level 1, that is, Rs 18000 to Rs 56900 as per the 7th CPC Pay Matrix. Along with that, the selected candidate will also receive other allowances and benefits as per extant Government of India rules.

Q 7. What is the selection process for DRDO MTS Job Openings?

Answer: The selection of the candidate of DRDO MTS Job Openings will depend on the performance in the Computer Based Test (Tier 1 and Tier 2) and Medical Examination. 

Q 8. How to fill online DRDO CEPTAM Application Form 2019-2020?

Answer: The candidate should follow the steps given below to register online for the DRDO CEPTAM Vacancies 2019-2020.

  • Firstly, you should visit the official website, that is, www.drdo.gov.in
  • Further, you should click on the DRDO CEPTAM MTS Recruitment Link.
  • Then, you should register online with your email id and mobile number.
  • Then, you should log in with your registration Id and password to apply online.
  • After that, you should fill all the required details.
  • Further, you should upload the scanned photo and signature.
  • Then, you should pay an online application fee for DRDO vacancy 2020.
  • Then, you should review and click on the submit button.
  • Lastly, you should take a printout of filled application form for future reference. 

Important Note for DRDO CEPTAM Recruitment Notification

Above all, before applying for the DRDO CEPTAM Jobs, you should also read the Official Notification for the DRDO CEPTAM Recruitment 2020 carefully. You should also visit us regularly to get updates of the Government Jobs in India. All the Best!!