East Coast Railway Recruitment 2020 – Age, Salary, Eligibility, Fee 



East Coast Railway Recruitment 2020

East Coast Railway Recruitment 2020 – Apply online for 1216 Apprentice Job Vacancy – Check Details @rrceastcoastrailway.in 

Great opportunity, Railway Recruitment Cell has issued an official notification “East Coast Railway Recruitment 2020”. As per the notification, East Coast Railway is inviting online applications for the post of Apprentice. There is a total of 1216 vacancies are available in East Coast Railway Recruitment process. The candidate can fill East Coast Railway Online Form from 07-12-2019. The last date to apply for East Coast Railway Jobs is 06-01-2020. So, you should apply for East Coast Railway Recruitment 2020 as early as possible to avoid the last-minute rush.

The candidates can grab more details like eligibility, selection process, salary, etc. on this page. This page is very well designed by the team of www.jobssearches.in

Q 1. What are the important dates for RRC East Coast Railway Vacancy 2020?

Answer: The aspirants should take a look at some important dates for East Coast Railway Jobs: 

Starting date to apply for East Coast Railway Jobs: 07-12-2019

Last date to apply for East Coast Railway Jobs: 06-01-2020

Q 2. Explain the vacancy break up for East Coast Railway job opening.

Answer: There is a total of 1216 job positions are available in the East Coast Railway Recruitment Process. The details of the vacancies are as:

Waltair Division: 553

Khurda Road Division: 317

Carriage Repair Workshop, Bhubaneswar:250

Sambalpur Division: 86

East Coast Railway (Headquarter):10

Apply Now:  Southern Railway Recruitment 2019

Q 3. What is the age limit criteria for the Apprentice Vacancy in RRC East Coast Railway?

Answer: The candidate applying for East Coast Railway 2020 Vacancy should have an age of 15 Years to 24 Years. However, relaxation in age is also applicable as per the norms of the organization.

Q 4. What is the Educational Qualification for the RRC East Coast Railway job openings?

Answer: The candidates who wish to apply for East Coast Railway Vacancy should also check their educational qualification criteria. The candidate should be 10th class passed with minimum 50% marks from a recognized board or its equivalent. The candidate should also possess a National trade certificate in relevant trades. 

Q 5. How much is the application fee for East Coast Railway Apprentice Jobs?

Answer: The candidate should submit the application fee to apply for the recruitment in East Coast Railway. The application fee for the General and OBC categories is Rs. 100. However, there is no fee applicable for women, SC, ST, and PwD candidates.

Apply Now:  OSSSC Recruitment 2019

Q 6. What is the Selection Process for East Coast Railway Apprentice Posts?

Answer: The selection of the candidate for the post of Apprentice in East Coast Railway will be done on the basis of the merit list. The merit list will be prepared on the basis of the average marks obtained in matriculation (with a minimum of 50% aggregate) and ITI.

Q 7. What will be the Apprentice Stipend during the Training Period?

Answer: The selected candidate will be appointed as the apprentices for the time period as applicable for the designated trade. Also, the selected will receive a stipend during their training as per the rules.

Hostel accommodation will not be provided to any selected candidate. They will have to make their own arrangements during the training period.

Q 8. How to fill East Coast Railway Apprentice Application Form 2020?

Answer: The applicant should follow the below-given steps to apply for ECoR Apprentice Recruitment.

  • Firstly, you should visit the official website, that is, eastcoastrail.indianrailways.gov.in/
  • Then, on the official portal, you should find and click on the East Coast Railway Recruitment Notification.
  • After that, you should read the East Coast Railway Recruitment Notification and ensure your eligibility.
  • Then you should click on the “Apply Online” link.
  • Further, you should fill complete details in ECoR Apprentice Application Form.
  • After that, you should pay your application fee and click on the submit tab.
  • Finally, you should not forget to take a printout of filled form for future reference.

Apply Now:  Rajasthan Police Constable Recruitment

Important Note

Above all, you should visit the official website of the organization to get more details of the East Coast Railway Apprentice Recruitment. You should also remain in touch with us to get more details of the latest Government Jobs in India. All the Best for your future!!