Indian Bank SO Recruitment 2020 – Exam, Eligibility, Fee, Salary



Indian Bank SO Recruitment 2020

Indian Bank SO Recruitment 2020 – Apply Online for 138 Specialist Officer Post – Check Details @indianbank.in

Great opportunity for job seekers who are looking for Banking Career options. Indian Bank has released an official notification “Indian Bank SO Recruitment 2020”. As per the Indian Bank SO Notification, the Bank is inviting online applications for the post of Specialist Officer. There is a total of 138 vacancies of Manager, Assistant Manager and Senior Manager are available in the Indian Bank SO Recruitment process. The candidate can Apply Online for Indian Bank Specialist Officer from 22-01-2020. However, the last date to fill Indian Bank SO application form is 10-02-2020. So, you should apply for Indian Bank Specialist Officer Vacancy 2020 as early as possible to avoid the last-minute rush.

The aspirants can get more details like Indian Bank SO eligibility, selection process, fee, salary, etc. on this page. This page is very well documented by the team of www.jobssearches.in

Q 1. What are the important dates for Indian Bank Specialist Officer Vacancy 2020?

Answer: The aspirants should take a look at some important dates for Indian Bank Specialist Officer Jobs: 

Starting date to apply for Indian Bank Specialist Officer Jobs: 22-01-2019

Last date to apply for Indian Bank Specialist Officer Jobs: 10-02-2020

Date to download Indian Bank SO Admit Card: 20-02-2020

Date of Indian Bank SO Online Exam: 08-03-2020

Check Now:  Delhi Forest Officer Recruitment 2020

Q 2. Explain the vacancy break up for Indian Bank SO Job Opening.

Answer: There is a total of 138 job positions are available in the Indian Bank SO Recruitment Process. The details of the vacancies are:

Manager Security: 15

Manager Credit: 15

Senior Manager Risk Management: 1

Manager Risk Management: 5

Manager Dealer: 5

Assistant Manager Credit: 85

Manager Forex: 10

Manager Legal: 2

Q 3. What is the age limit criteria for the Specialist Officer Vacancy in Indian Bank?

Answer: The candidate applying for Indian Bank 2020 SO Vacancy should check their age limit criteria. The age limit for the Senior Manager Post is between 27 Years to 37 Years, for Manager Post is between 25 Years to 35 Years and for Assistant Manager Credit Post is between 20 Years to 30 Years. However, the relaxation in age is also applicable as per the rules of the organization.

Check Now:  Rajasthan High Court Recruitment 2020

Q 4.What is the Educational Qualification for the Indian Bank Specialist Officer Notification?

Answer: The candidates who wish to apply for Indian Bank SO Vacancy should also check their educational qualification criteria. The details of the vacancies are:

  • Assistant Manager Credit: The candidate should be have passed Graduation in any discipline and Post Graduation (2 years) in Financed / Business / Banking / Management from an Institution / Board / University recognized by the Government of India. OR ICWA / CA / CFA from an Institution / Board / University recognized by the Government of India.
  • Manager Credit: The candidate should be have passed Graduation in any discipline and Post Graduation (2 years) in Financed / Business / Banking / Management from an Institution / Board / University recognized by the Government of India. OR ICWA / CA / CFA from an Institution / Board / University recognized by the Government of India. Along with that, the candidate should also have a minimum of 1 year of experience in credit in Private / Public / Foreign Banks.
  • Manager Security: The candidate should be have passed Graduation in any discipline from a recognized university. Also, 5 years experience as a Commissioned Officer in the Indian Navy / Army / Air Force / Police officer not below the rank of Assistant Commandant or Deputy Superintendent of Police or its equivalent Rank in Paramilitary Forces.
  • Manager Forex: he candidate should be have passed Graduation in any discipline and Post Graduate (2 years) in Financed / Business / Banking / Management from an Institution / Board / University recognized by the Government of India. OR ICWA / CA / CFA from an Institution / Board / University recognized by the Government of India. Along with that, the applicant should have a minimum of 3 years of experience with Private / Public / Foreign Banks.
  • Manager Legal: The candidate should have a Bachelor’s Degree in Law (LLB) and enrolled as an advocate with the Bar Council of India. Also, the applicant should have 3 years of experience as a practicing advocate at Bar OR the applicant should have a minimum of 3 years of experience with Private / Public / Foreign Banks.
  • Manager Dealer: The candidate should be have passed Graduation in any discipline and Post Graduation (2 years) in Financed / Business / Banking / Management from an Institution / Board / University recognized by the Government of India. OR ICWA / CA / CFA from an Institution / Board / University recognized by the Government of India. Along with that, the candidate should also have a minimum of 1 year of experience in credit in Private / Public / Foreign Banks. Also, the candidate should have a minimum of 3 years of experience in Private / Public / Foreign Banks in dealing in Money Market, G Sec, SLR, Non-SLR, and Equity.
  • Manager Risk Management: The applicant should be a graduate and post-graduate in Management Business / Banking / Financed / Econometrics / Statistics. Also, the applicants should have 1-year Experience in Credit at Private / Public / Foreign Banks.
  • Senior Manager Risk Management: The applicant should be graduate and postgraduate in Management / Business / Banking / Financed / Statistics / Economics / Risk Management / Econometrics / Mathematics from a Institution / Board / University recognised by Government of India. Minimum 3 years of Experience is also mandatory. 

Q 5. How much is the application fee for Indian Bank Specialist Officer Jobs?

Answer: The candidate should submit the application fee to apply for the recruitment in Indian Bank. The application fee for the General and OBC categories is Rs. 600 and the application fee for SC, ST, and PwD candidates are Rs 100.

Apply Now:  CTET 2020 Exam Notification

Q 6. What is the Selection Process for Indian Bank Specialist Officer Posts?

Answer: The selection of the candidate for the post of Manager Security in Indian will be based on shortlisting of candidates followed by Personal Interview Round. However, for all other posts, an online exam and interview round will be conducted.

Q 7. What will be the PayScale or Salary for the post of Specialist Officer in the Indian Bank?

Answer: The candidate who will get selected for the post of Specialist Officer will be eligible to receive an impressive amount as a monthly salary. The details of the PayScale are given below:

Indian Bank SO Salary

Q 8. How to fill Indian Bank SO Application Form 2020?

Answer: The applicant should follow the below-given steps to apply for Indian Bank Specialist Officer Recruitment 2020.

  • Firstly, you should visit the official website of the bank, that is, indianbank.in.
  • Then, you should register for yourself.
  • After the registration process, you should log in with the required details.
  • Further, you should fill Indian Bank SO Application Form with all the required details.
  • Then, you should upload the scanned documents.
  • After that, you should pay Indian Bank SO Online Application Fee.
  • Finally, you should click on the submit and don’t forget to take a printout for future use.

Important Note Indian Bank SO Vacancy 2020

Above all, you should visit the Official Website of the organization to get more details of the Indian Bank SO Recruitment 2020. You should also remain in touch with us to get more details of the latest Government Jobs in India. All the Best for your future!!