RSMSSB Patwari Recruitment Notification 2020 – Age, Eligibility, Salary



RSMSSB Patwari Recruitment Notification

RSMSSB Patwari Recruitment Notification 2020 – Apply for 4207 posts – check details @rsmssb.rajasthan.gov.in

Great news, Rajasthan Subordinate and Ministerial Service Selection Board (RSMSSB) is inviting online application for the post of Patwari. As per the RSMSSB Patwari Recruitment Notification, there is a total of 4207 vacancies of patwari in the organization. Candidates can apply for RSMSSB Patwari Vacancy from 20-01-2020. The last date for Rajasthan patwari recruitment 2019 is 19-02-2020. So, the candidates should fill Rajasthan Patwari online form 2020 as soon as possible to avoid the last-minute rush.

The applicants can get more details like eligibility criteria, fee, salary, etc. on this page. This page is well designed for you by the team of jobssearches.in

RSMSSB Patwari Recruitment Notification

Q 1. What are some important dates for the Patwari recruitment in Rajasthan?  

Answer: The applicants should look at the important dates for Rajasthan patwari Jobs 2020 as mentioned below:

Starting date to apply for RSMSSB Patwari Job: 20-01-2020

Closing date to apply for RSMSSB Patwari Vacancy: 19-02-2020

Q 2. Explain the vacancy break up for the post of patwari in Rajasthan.

Answer: There is a total of 4207 vacancies of Patwari in Rajasthan. Out of which 3673 posts are in non-TSP areas and 570 in TSP areas.

Apply Now:  OSSSC Recruitment 2019

Q 3. What is the age limit for RSMSSB Patwari Recruitment 2020?

Answer: The candidates applying for RSMSSB Patwari Job Openings should have an age limit of 18 Years to 40 Years. However, there is a relaxation in age for reserved category as per the norms of the organization.

Q 4. What is the Education Qualification required for RSMSSB Patwari Vacancy 2020?

Answer: The candidate applying for the RSMSSB Patwari Vacancy 2020 should be Graduate from a University established by law or its equivalent. Also, the candidate should have an “O” or Higher Level certificate course conducted by NIELIT or DOEACC under control of the Department of Electronics, Government of India. Or, the applicant should have a Computer Operator and Programming Assistant (COPA)/ Data Preparation and computer software (DPCS) certificate.

Q 5. How much is the application fee required for RSMSSB Patwari Recruitment 2020?

Answer: The candidate should pay an application fee for RSMSSB Patwari Recruitment 2020. The Application Fee is Rs 450 for Other State/General/OBC candidates. The application fee for the Rajasthan State candidate is Rs 350. However, the application fee for ST/SC in Rajasthan State is Rs 250. 

Apply Now:  Southern Railway Recruitment 2019

Q 6. How much is the salary for the post of Patwari in Rajasthan Patwari Recruitment 2020?

Answer: The candidate selected for the post of Patwari in RSMSSB will receive an impressive amount as a salary. The candidate will receive a pay scale of Level-5. The minimum grade pay of Patwari in Rajasthan is Rs 20,800.

Q 7. What is the selection process for the RSMSSB Patwari Recruitment Notification 2020?

Answer: The selection of the candidate for RSMSSB Patwari Recruitment 2019 will depend on the performance in written examination followed by the Verification of Documents. 

Q 8. How to fill online Rajasthan Patwari online form 2020? 

Answer: The candidates applying for the Patwari Recruitment in Rajasthan should follow the steps given below:

  • Firstly, you should visit the official website of the organization that is rsmssb.rajasthan.gov.in
  • After that, you should click on the Rajasthan Patwari online application link.
  • Further, you should register yourself by providing all the basic details.
  • Then, you should fill all the required details carefully in the Rajasthan Patwari application form.
  • After that, you should pay your RSMSSB Patwari Application Fee.
  • Then, you should submit the application form and don’t forget to take a printout for future use.

Important note for Patwari Recruitment in Rajasthan

Above all, the aspirants should also visit the Official Website of the organization to get more details of the RSMSSB Patwari Recruitment 2020. Also, you should visit us regularly to get more details of the Government jobs in India. Best of Luck!!