RSMSSB Recruitment 2020 – Eligibility, Exam, Salary, Fee, Process



RSMSSB Recruitment 2020

RSMSSB Recruitment 2020 – Apply Online for 1054 Junior Engineer (JEN) Posts – Check Details @rajasthan.gov.in

Great opportunity for the job seekers who are looking for a job opportunity in Rajasthan state. Rajasthan Subordinate & Ministerial Services Selection Board (RSMSSB) has released an official notification for the recruitment of Junior Engineer on its official website. As per the RSMSSB Recruitment, there is a total of 1054 vacancies are available for the posts of Electrical Engineers, Civil Engineers, and Mechanical Engineers. The candidates can apply for RSMSSB Vacancy from 04-03-2020. However, the last date to register online for RSMSSB Jobs is 02-04-2020. So, the candidates should apply for RSMSSB Junior Engineer vacancy as early as possible to avoid last day rush.

All other details like RSMSSB Eligibility Criteria, RSMSSB Vacancy Details, RSMSSB Application Fee, RSMSSB Junior Engineer Salary, etc. on this web page. This page is very well drafted by the team of www.jobssearches.in

Q 1. What are the important dates for RSMSSB Vacancy 2020?

Answer: The aspirants should take a look at some important dates for RSMSSB Junior Engineer Jobs: 

Starting date to apply for RSMSSB Jobs: 04-03-2020

Last date to apply for RSMSSB Vacancy: 02-04-2020

Q 2. Explain the vacancy break up for the Rajasthan Subordinate & Ministerial Services Selection Board Recruitment Notification.

Answer:  There is a total of 1054 Posts are available in the RSMSSB Recruitment Process. The details of the RSMSSB Vacancy are given below:

PWD Department

Electrical (Diploma): 6 Posts

Electrical (Graduate): 29 Posts

Civil (Diploma): 69 Posts

Civil (Graduate): 276 Posts

Department of Water Resources

Civil (Diploma): 307 Posts

Civil (Graduate): 149 Posts

Electrical (Diploma): 4 Posts

Electrical (Graduate): 2 Posts

Public Health Department

Civil (Diploma): 69 Posts

Civil (Graduate): 66 Posts

Rajasthan State Agricultural Marketing Board

Civil (Diploma): 15

Civil (Graduate): 59

Electrical (Diploma): 1

Electrical (Graduate): 4

Q 3. What is the age limit criteria for the post of Junior Engineer in Rajasthan Subordinate & Ministerial Services Selection Board?

Answer: The candidate should check the age limit criteria before applying for the post of Junior Engineer. The age of the applicant applying for RSMSSB Jobs should be between 18 Years to 40 Years. However, the relaxation in age is applicable for the reserved category as per the rules of the Government of India. 

Check Now:  Rajasthan High Court Recruitment 2020

Q 4. What is the Educational Qualification Criteria for the RSMSSB JEN Recruitment 2020?

Answer: The candidates applying for the RSMSSB JE Recruitment 2020 should have a Graduate degree or Diploma in the relevant field. Along with that, the aspirant should also have a knowledge of the Hindi Language.

Q 5. What is the application registration fee for RSMSSB Junior Engineer Recruitment 2020? 

Answer: The candidates should have to pay an application fee to register for RSMSSB Junior Engineer Recruitment Process. The application fee for General category is Rs 450. The application fee for the OBC category is Rs 350 and for SC and ST category is Rs 250.

Q 6. What is the Selection Process or Recruitment process for the post of Junior Engineer in RSMSSB JE Vacancy 2020? 

Answer: The selection of the candidate for RSMSSB Job openings will be done on the basis of Junior Engineer Combined Direct Recruitment Exam 2020.

Check Now:  RSMSSB Patwari Recruitment (4207 Posts)

Q 7. How much is the Salary or Pay scale for the post of Junior Engineer in the RSMSSB JE Recruitment 2020?

Answer: The candidates selected in the RSMSSB Recruitment process will receive an impressive amount as a monthly salary. The selected candidates will receive a starting salary of Rs 33800 per month. 

Q 8. How to apply online for RSMSSB Junior Engineer Combined Direct Recruitment Exam 2020?

Answer: The candidate should follow the below-mentioned steps to apply online for the RSMSSB JE Job Openings.  

  • Firstly, you should visit the official website of the organization.
  • Further, on the home page, you should search on the News section and click on the RSMSSB Recruitment notification.
  • After that, you should read the notification very carefully and ensure your eligibility for RSMSSB Vacancy.
  • Then, you should click on the apply online link and fill all the required details.
  • After that, you should pay your fees and submit the form.
  • Lastly, you should not forget to take a print out of filled form for future reference.

Important Note for Rajasthan JEN Job Notification

Above all, you should also visit the Official Website to know more about how to apply for RSMSSB Exam or more information about RSMSSB Recruitment Process. Also, you should visit us regularly to get Free Job Alert on the Latest Government Jobs in India. Best of Luck!!