SBI Clerk Recruitment 2020 Notification – Eligibility, Application Process, Exam, Salary



SBI Clerk Recruitment 2020 Notification

SBI Clerk Recruitment 2020 Notification is Out for 8000+ Vacancies for Junior Associate (Customer Support & Sales). Apply @sbi.co.in/careers

Great opportunity for the job seekers who are waiting for Clerk Jobs in State Bank of India. SBI has released a recruitment notification for the post of Junior Associate (Customer Support & Sales) vacancies in various branches all over the country. As per the SBI notification, there are more than 8000 vacancies in this recruitment drive. The aspirants can apply for SBI Jobs in one State only. The applicants can apply for SBI Clerk Jobs from 03-01-2020. The last date to register online for SBI Clerk Vacancies is 26-01-2020. So, the applicants should apply for SBI Job Openings as early as possible to avoid last day rush.

The applicant can check more details like eligibility, process, salary, fee etc. on this page. This page is very well documented for you by the team of www.jobssearches.in

Q 1. What are the important dates for SBI Recruitment 2020?

Answer: The important dates for the SBI Clerk Vacancy 2020 are:

Starting date for submission of SBI Clerk Application Form: 03-01-2020 

Closing date for submission of SBI Clerk Application Form: 26-01-2020

Q 2. Explain the vacancy break up for SBI Jobs 2020?

Answer: There are 8000+ posts of Junior Associate (Customer Support & Sales) vacancies in various branches all over the country. The details of the vacancies are given below:

SBI Vacancy Details

Q 3. What is the age limit for SBI Junior Associate Job Openings 2020?

Answer: The age of limit of the aspirants applying for SBI Clerk Post should be between 20 Years to 28 Years as on 01-01-2020. However, there is a relaxation in age as per the rules. Relaxation in age is 5 years for SC/ST category, 3 Years for OBC category, and 10 years for PWD (Gen/EWS) category. 

Apply Now:  RBI Assistant Recruitment 2020

Q 4. What is the educational qualification required for SBI Recruitment Notification 2020?

Answer: The aspirants who wish to apply for the SBI Junior Associate vacancy should have passed graduation from any recognized university or its equivalent. The aspirants who have an integrated dual degree (IDD) certificate must check that the pass the IDD on or before 01-01-2020.

Q 5. How much is the application fee for Junior Associate (Customer Support & Sales) Vacancy in the State Bank of India? 

Answer: The candidate has to pay an application fee to apply for the SBI Clerk Recruitment. The application fee for the General, OBC and EWS category is Rs 750. However, there is no fee applicable for the ST, SC, PWD category candidates.

Q 6. What is the selection process for SBI Assistant Recruitment 2020?

Answer: The selection of the aspirants for the post of Junior Assistants will depend on the performance in the Preliminary exam, Main exam and a test of local language.

Q 7. How much is the salary or pay scale for the RBI Assistant Post 2020?

Answer: The selected aspirant will receive an impressive amount as a salary. The pay scale for SBI Junior Associate will be Rs.11765-655/ 3-13730-815/ 3-16175-980/ 4-20095-1145/ 7-28110-2120/ 1-30230-1310/1-31450. The candidate will receive starting Basic Pay of Rs 13,075 (Rs 11765/- + two advance increments admissible to graduates). 

Apply Now:  Coal India Recruitment 2019

Q 8. How to fill the online SBI Clerk Job Application Form?

Answer: The candidates are looking for SBI Career option should fill the application form first. The aspirants can follow the steps given below to apply for SBI Vacancies.

  • Firstly, you should begin by visiting the official website of SBI, that is, www.sbi.co.in/careers
  • Then, you should click on the “Apply Now” link.
  • After that, you should register yourself and enter the required details.
  • After that, you should fill the SBI Online Form with all the required details.
  • Further, you should upload the scanned photo and signature.
  • Then, you should pay your SBI Application Fee to apply for SBI Job Openings
  • After that, you should click on the submit tab and don’t forget to take a printout for future use.

Important Note for SBI Clerk Recruitment Notification

Above all, the aspirants should also go through the Official Website of the State Bank of India to get more details. Also, you should remain in touch with us to get regular updates on Government Jobs in India. All the Best.