TNPSC Recruitment 2019 – Eligibility, Salary, Fee, Process



TNPSC Recruitment 2019 – 1141 Veterinary Assistant Surgeon Job Vacancies – Apply Online @tnpsc.gov.in

Great opportunity, Tamil Nadu Public Service Commission (TNPSC) has issued the latest notification TNPSC Recruitment 2019. As per the notification, the commission is planning to recruit aspirants for 1141 Vacancies for Veterinary Assistant Surgeon Posts. The aspirants can apply for TNPSC Recruitment 2019 from 18-11-2019. The last date to apply for the Veterinary Assistant Surgeon vacancy is 17-12-2019. So, you should fill the TNPSC Online Application Form before the last date to avoid the last-minute rush.

The candidates can get complete details like Eligibility, Selection process, salary, TNPSC Exam 2019 date etc. on this page. This page is very well drafted by the team of www.jobssearches.in

Q 1. What are some important dates for TNPSC Exams 2019?

Answer: Some important dates for TNPSC Vacancy are:

  • Starting Date to apply for TNPSC jobs: 18-11-2019
  • Closing Date to apply for TNPSC jobs: 17-12-2019
  • Last date to submit application fee through Bank: 19-12-2019

Q 2. Explain the vacancy details for TNPSC job openings.

Answer: There is a total of 1,141 vacancies of or Veterinary Assistant Surgeon Posts excluding 636 posts filled up by temporarily working Veterinary Assistant Surgeon.

Check Now:  South Central Railway Recruitment

Q 3. What is the age limit for TNPSC jobs?

Answer: The aspirants applying for Tamil Nadu Public Service Commission vacancies should not have an age of more than 30 Years. However, there is no maximum age limit for ST, SC, and Widows of all categories.

Q 4. What is the educational qualification criteria for TNPSC Notification 2019?

Answer: The aspirant must have a Bachelor’s degree in Veterinary Science. Also, he/she must be a registered Veterinary Practitioner. Along with that, the applicant has a Tamil as one of language in Higher Secondary Public Examination.

Q 5. How much is the application fee for TNPSC Veterinary Assistant Surgeon Recruitment? 

Answer: The candidates have to pay an application fee to apply for the TNPSC Veterinary Assistant Surgeon vacancy. The Registration Fee is Rs 150 and the Examination Fee is Rs 200.  

Check Now:  CBSE Recruitment 2019

Q 6. What is the selection procedure for TNPSC Jobs 2019?

Answer: The selection of the aspirants will depend on the performance in the written exam and oral exam. The written exam would comprise questions from Veterinary Science, Animal Husbandry and General Studies of degree standard. The exam would carry a total of 500 marks. The interview would carry 70 marks.

Q 7. How much is the pay scale for TNPSC Veterinary Assistant Surgeon?

Answer: The aspirants selected for TNPSC Veterinary Assistant Surgeon Vacancy will receive a pay scale of Rs 55500 to 175700 (Level 21).

Check Now:  Indian Navy Recruitment 2019

Q 8. How to apply for TNPSC Recruitment 2019 for Veterinary Assistant Surgeon Posts?

Answer: The aspirants should follow the guidelines mentioned below to apply for TNPSC Asst Veterinary Surgeon recruitment.

  • Firstly, visit the official website of the organization, that is, tnpsc.gov.in
  • Further, you should click on the ‘Apply Now’ button that is available on the home page.
  • After that, you should log in with your user id and password.
  • Then, you should fill your TNPSC Application Form with all the required details.
  • After that, you should pay your TNPSC Online Application Fee and submit the form.
  • Lastly, you should take a printout of the application for future reference.

Important Note 

Above all, The aspirants should also go through the Official Website of the organization to get more details of TNPSC Recruitment 2019. Also, you should visit us regularly to get more updates for the latest Government Jobs.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.