UPSC EPFO Enforcement Officer Recruitment 2020 – Exam, Eligibility, Salary



UPSC EPFO Enforcement Officer Recruitment

UPSC EPFO Enforcement Officer Recruitment 2020 – Eligible graduate can apply for 421 Posts – Check Details @upsconline.nic.in

Great opportunity for the job seekers who are waiting for UPSC vacancies. Union Public Service Commission is inviting online application for the post of Enforcement Officer/ Accounts Officer under EPFO. There is a total of 421 vacancies are available in UPSC special recruitment drive. The eligible and interested aspirants can apply from 11-01-2020. However, the last date to register online for UPSC EPFO Vacancies is 31-01-2020. So, the candidates should apply for UPSC jobs as soon as possible to avoid last day rush.

More details like eligibility criteria, selection process, salary details, fee, etc. are available on this page. This page is very well drafted by the team of www.jobssearches.in

Q 1. What are the important dates for EPFO Enforcement Officer Recruitment 2020?

Answer: The applicants should look at the important dates for the UPSC Jobs 2020. 

Starting date to apply online for UPSC Vacancy: 11-01-2020

Closing date to apply online for UPSC Vacancy: 31-01-2020

Last date to pay UPSC Online Application Fee: 31-01-2020

Release of Admit card for UPSC EPFO Recruitment: 15 days before the exam date 

The date for UPSC Recruitment Test: 04-10-2020

UPSC EPFO Result 2020: Updated soon

Q 2. Explain the vacancy breakup for EPFO Enforcement Officer Recruitment 2020?

Answer: The total number of job openings in UPSC EPFO Recruitment 2020 is 421. Out of 421 posts, 168 Posts are for General category, 116 posts for OBC, 62 posts for SC, 33 for ST and 42 posts for EWS category. 

Apply Now:  RBI Assistant Recruitment 2020

Q 3. What is the age limit for EPFO Enforcement Officer Jobs 2020?

Answer: The candidate should check their age limit criteria before applying for the post of Enforcement Officer. The upper age limit of the candidate should not be more than 30 Years. However, there is an age relaxation of 5 Years for SC & ST category and 3 Years for OBC category.

Q 4. What is the salary or pay scale for UPSC EPFO Enforcement Officer?

Answer: The candidate selected for the EPFO Enforcement Officer will receive an impressive amount as a monthly salary. The pay scale of EPFO Enforcement Officer or Account Officer will be Level – 8 pay matrix. That is, the selected candidate will receive Rs. 55,200 to 1,42,400 Per Month. 

Apply Now:  Western Railway Recruitment 2020

Q 5. What is the educational qualification required for the vacancy of Enforcement Officer?

Answer: The candidate applying for the UPSC EPFO 2020 Recruitment should have a bachelor’s degree from any recognized university.

Desirable Qualification

The applicant should have a Bachelor’s degree in Law/ Masters in Business Administration/ Integrated Five years Degree in Law/ Post Graduate Diploma in Management/ Cost and Management Accountant/ Chartered Accountants and Company Secretary.

The candidate should also have 2 years’ experience in Accounts/ Administration/ Legal Matters in any Listed Private Organisation or government Organisation.

Q 6. How much is the application fee required for EPFO Enforcement Officer Recruitment 2020?

Answer: The candidate should pay an online application fee to register online for EPFO Enforcement Officer Recruitment 2020. The application fee for the General category is Rs 25. However, there is no application fee applicable for Women, OBC, SC, and ST category.

Q 7. What is the selection process for the EPFO Enforcement Officer Recruitment 2020?

Answer: The selection of the candidate will be done on the performance in pen & paper based Recruitment Tests and personal interview round.

Check Now:  OFB Recruitment 2020

Q 8. How to Apply Online for the UPSC EPFO Enforcement Officer Recruitment 2020?

Answer: The applicant should follow the steps given below to register online for the Enforcement Officer job openings.

  • Firstly, you should visit the official website of the organization, that is, www.upsc.gov.in
  • Further, on the home page, you should find the relevant link to apply online for UPSC EPFO Jobs 2020.
  • After that, you should click on the apply online link and fill all the required details.
  • Then, you should upload all the required documents.
  • Further, you should pay your UPSC EPFO Application Fee.
  • Lastly, click on the submit and don’t forget to take a printout for future use.

Important Note for UPSC EPFO 2020

Above all, you should also visit the Official Website to get more details on UPSC EPFO Enforcement Officer Recruitment 2020. Also, you should visit us regularly to get more updates on government jobs in India. Best of luck.