Vizag Steel Management Trainee Recruitment 2020 – Exam, Age, Salary, Fee



Vizag Steel Management TraineeRecruitment

Vizag Steel Management Trainee Recruitment 2020 – Apply for 188 Management Trainees Posts – Check Details @www.vizagsteel.com

Great opportunity for the job seekers who are looking for career in the Vizag Steel Plant. As per Vizag Steel Management Trainee Recruitment Notification, Rashtriya Ispat Nigam Limited is inviting online applications for the post of Management Trainee and Radiologist. The aspirants can apply for 188 Vacancies in Vizag Steel Recruitment process. Candidates who are eligible and interested can apply online on the Vizag steel website from 24-01-2020. However, the last date to register online for Vizag steel jobs is 13-02-2020. 

More details like eligibility criteria, selection process, salary details, fee, etc. are available on this page. This page is very well drafted by the team of  www.jobssearches.in

Q 1. What are the important dates for Vizag Steel Management Trainee Recruitment 2020?

Answer: The important dates for the Vizag Steel Management Trainee Vacancy 2020 are:

Starting date to apply online for Vizag Steel Management Trainee Jobs 2020: 24-01-2020

Closing date to apply online for Vizag Steel Management Trainee Vacancy 2020: 13-02-2020

Closing date for payment gateway for Vizag Steel Recruitment 2020: 14-02-2020 

Q 2. Explain the vacancy breakup for Vizag Steel Management Trainee Jobs 2020?

Answer: The total number of job vacancies in Vizag Steel Management Trainee Vacancy 2020 is 188. Out of 188 vacancies, 77 vacancies are for Mechanical, 45 vacancies for Electrical, 26 vacancies for Chemical, 19 vacancies for Metallurgy, 5 vacancies for Civil, 4 vacancies for Ceramics and 2 vacancies for Mining trainees.

Apply Now:  MPSC Recruitment Notification 2020

Q 3. What is the educational qualification required for the vacancies of Vizag Steel Plant? 

Answer:  Interested candidates applying for Vizag Steel Recruitment 2020 should possess a full-time Bachelor’s Degree in Engineering or Technology in Chemical / Ceramics/Civil/Electrical / Electronics & Instrumentation / Metallurgy / Mechanical / Mining departments from a recognized University or its equivalent. Candidates must have passed with minimum 60% of marks in the aggregate of all semesters/years. However, for SC /PWD candidates, they must have obtained 50% in aggregate of all semesters/years.

Q 4. What is the age limit for Vizag Steel Management Trainee Recruitment 2020?

Answer: The candidate should check their age limit criteria before applying for the Jobs in Vizag Steel Management Trainee Vacancy 2020. Candidates applying for Vizag Steel Jobs 2020 should not be less than 18 years. The upper age limit of the candidate should not be more than 27 Years. However, there is age relaxation for SC by 5 years, for OBC by 3 years and 10 years for PWD candidates as per Government rule regulation. There are 5 years of age relaxation for those who are domiciled in the state of Jammu & Kashmir from 1-1-80 to 31-12-89.

Check Now:  Delhi Forest Officer Recruitment 2020

Q 5. How much is the application fee required for Vizag Steel Management Trainee Vacancy 2020?

Answer: The candidate should pay an online application fee to register online for Vizag Steel Management Trainee Job Openings 2020. The application fee UR & OBC is Rs 590  and for SC and PWD candidates the application fee is Rs 295. The application fee excluding GST of SC candidates who attend the exam shall be refunded.

Q 6. What is the Selection Process for Recruitment in Vizag Steel Management Trainee Recruitment 2020? 

Answer: The selection of the aspirants will be done on the performance in the Online Examination and Personal Interview. 

Q 7. What is the Salary or Pay Scale for Vizag Steel Management Trainee Jobs 2020?

Answer: The candidate selected for the Delhi Forest Department Job Openings 2020 will receive an impressive amount as a monthly salary. The basic pay scale of selected candidates will be Rs. 20,600 per month. After completion of training, candidates will get a basic pay scale of Rs.24,900 to Rs.50,500

Check Now:  Rajasthan High Court Recruitment 2020

Q 8. How to apply online for Vizag Steel Management Trainee Recruitment 2020?

Answer: The applicant should follow the steps given below to register online for Vizag Steel Management Trainee Vacancy 2020.

  • Firstly, you should visit the official website of the Rashtriya Ispat Nigam Limited.
  • Further, on the home page, you should find the relevant link to apply online for Vizag Steel Management Trainee Recruitment 2020.
  • After that, you should click on the apply online link and fill all the relevant details. And register for the respected post.
  • Then, you should upload all the relevant documents.
  • Further, you should pay your Vizag Steel Recruitment Application Fee.
  • Lastly, click on the submit and don’t forget to take a printout for future use.

Important Note for Vizag Steel Management Trainee Recruitment Job Alert

Above all, you should also visit the Official Website to get more details on Rashtriya Ispat Nigam Limited. Also, you should visit us regularly to get more updates on government jobs in India. All the best.